Gerechtstolken - Salaets, Heidi; Balogh, Katalin; Rombouts, Dirk (Heverlee : LannooCampus, 2014)
In onze geglobaliseerde wereld en onze multiculturele maatschappij worden we regelmatig geconfronteerd met mensen die onze taal niet spreken. Wat als deze mensen in aanraking komen met het gerecht? Hoe vervullen advocaten, politiemensen, rechters hun taak wanneer zij niet kunnen spreken met de verdachte, de getuige of het slachtoffer? De gerechtstolk kan dit communicatieprobleem oplossen. In dit boek krijg je een totaalbeeld van de rol en het belang van de gerechtstolk tijdens een juridische procedure, opgevat als een praktisch handboek waarin een casestudie in de praktijk wordt gepresenteerd.
Op cover: Handleiding voor politie en rechtskundigen in een meertalige context
Keywords: Gerechtstolken