The miracle worker. (Los Angeles, Calif. : United Artists, 1962)
Helen Keller is een meisje dat vanaf haar geboorte doof en blind is. Tot wanhoop van haar omgeving groeit ze op tot een gefrustreerd en agressief kind, omdat ze met niemand kan communiceren. Dan verschijnt Annie Sullivan ten tonele. Met veel geduld en liefde, maar ook geholpen door een stevige dosis koppigheid, slaagt zij erin om Helen te doen communiceren.
De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van William Gibson