Het DCD-doeboek : een psycho-educatief boek voor kinderen met DCD vanaf 9 jaar - Eeckhautte, Eline; Destoop, Birger (Gijzegem : SIG, 2018)
Het DCD-doeboek is speciaal ontworpen voor kinderen met DCD vanaf 9 jaar of ouder. Het helpt hen al doende dingen te leren over de coördinatie-ontwikkelingsstoornis DCD. Er zijn opdrachten voorzien waarbij je dingen kan invullen, tekenen, aanduiden, kleuren, enz.Het stevige boekje bevat 84 bladzijden, is handig in gebruik (metalen spiraalband, dus blijft mooi open liggen) en heeft een aantrekkelijke, kindvriendelijke lay-out (volledig in kleur).Het DCD-doeboek wordt bij voorkeur samen met een begeleider overlopen: therapeut, ouder(s) of (zorg)leerkracht. Het doel is kinderen met DCD te laten groeien naar een positieve, realistische kijk op hun stoornis. Het DCD-doeboek is samengesteld op basis van een bevraging in het werkveld naar wat er nog ontbreekt voor kinderen met DCD! Dit is dus wat je nog nodig hebt!Een initiatief van Sig i.s.m. Dyspraxis en AHS.
Keywords: DCD; kinderen; DCD; Kinderen