Peter Rogiers - Rogiers, Peter, 1967-; Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst Middelheim (Antwerp, Belgium); Weyns, Sara, 1979- ([Lichtervelde] : Kannibaal, 2016)
Het werk van Peter Rogiers bestaat uit sculpturen, tekeningen, etsen, film en strips. Hij is gefascineerd door bepaalde graphic novels, door B-films, dans en andere vormen van eigenzinnige kunst. Die inspireren zijn eigen oeuvre, wars van geldende normen en artistieke trends. 00Rogiers werkt vaak met kunststoffen als PU-schuim, epoxy, polyester en inox, maar hij onderzoekt ook de hedendaagse mogelijkheden van ?klassiek? brons. Zijn voorliefde voor afstandelijke, maar uitgesproken kleuren halen het werk uit de context en maakt ze tegelijkertijd onmogelijk te negeren. Zijn werk is zowel energetisch als poëtisch en wordt gepresenteerd met een flinke dosis humor en zelfrelativering. Hoog tijd dat deze eigenzinnige virtuoos aan het grote publiek wordt voorgesteld. 00Het parcours dat Peter Rogiers (1967) in de kunstwereld heeft afgelegd, is even opmerkelijk als zijn oeuvre. Onthaald als de voortrekker van een nieuwe generatie beeldhouwers, hield Rogiers zich ver van de kunstenscene die hem zo bewonderde. Hij ging bewust zijn eigen gang. Dat heeft hem er niet van weerhouden aanwezig te zijn in de belangrijkste kunstcollecties en op tentoonstellingen in binnen- en buitenland.
Catalog of an exhibition
Parallel texts in Dutch and English.
Keywords: Rogiers, Peter, -- 1967- -- Exhibitions; Rogiers, Peter, -- 1967-.