Kleine filosofie van de digitale onthouding - Schnitzler, Hans, 1968- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2017)
Steeds meer mensen worstelen met hun omgang met de schermwereld. Scholen en bedrijven experimenteren met schermvrije dagen, er ontstaan resorts en trainingen voor digitale ontgifting en er leeft een grote behoefte om te 'ontkoppelen'. Filosoof Hans Schnitzler gaat in gesprek met millennials die een digitale detox hebben ondergaan. Kon je je weg nog vinden? Als je je telefoon opzijlegt, wat komt er dan in de plaats? Heb je nog vrienden? Besta je nog? En, misschien wel het interessantste filosofische vraagstuk: pak je je digitale bestaan nadien gewoon weer op? 'Kleine filosofie van de digitale onthouding' laat zien wat er gebeurt als je plotseling offline gaat in een wereld die altijd online is. Aan de hand van interviews schetst Schnitzler een herkenbaar beeld van de problemen van de moderne mens.
Includes bibliographical references.
Keywords: 5207 -- Automatisering en maatschappij; detox; digitale samenleving