Wanverhoudingen : de pedofiel, de politicus, de filosoof en de vrouwen - Geldhof, Abe (Leuven : Acco, 2016)
In dit boek buigt Abe Geldhof zich over wanverhoudingen tussen mensen. De meest prangende lijkt zich tussen mannen en vrouwen af te spelen. Daarom rakelt hij eerst aspecten uit het werk van Freud en Tolstoj op die ons zaken over de man-vrouwverhouding kunnen bijleren. Van daaruit zet hij een stap naar brandend actuele thema's zoals jaloezie, schaamte, zelfmoord, plastische chirurgie en moderne vormen van eenzaamheid.