Ousteri 1999 - today. - Detournay, Isabelle, 1974- (S.l. : Isabelle Detournay, 2014)
Het curriculum vitae van fotografe Isabelle Detournay oogt indrukwekkend. In de jaren '90 van de twintigste eeuw was ze werkzaam als sociaal assistente en volgde ze de opleiding fotografie in de École nationale supérieure des arts visuels in de abdij Ter Kameren. Ze heeft verschillende prijzen op haar palmares staan, waaronder de Prix jeunes Artistes du Parlement de la Communauté française in 2007. Werken van haar bevinden zich o.a. in het Musée de la photographie in Charleroi. Detournay reist geregeld rond en op één van haar reizen ontdekte ze in India het project Ousteri, een project waarbij geestelijk gehandicapten in een gemeenschap bij elkaar gebracht worden en de nodige zorgen krijgen. De warmte die ze vond in die gemeenschap en de vriendschap die ze krijgt van de patiënten zijn haar heel lief en ze gaat dan ook regelmatig eens op bezoek bij haar vrienden/patiënten. Tijdens deze reizen neemt ze ook foto's van de gemeenschap omdat ze zo een beeld wil geven van dit project. In dit werk een hele reeks foto's van Ousteri, genomen tussen 1999 en 2014. Ook een biografie van de kunstenares. Een eigen uitgave die de mensen een idee wil geven van het project Ousteri.