De schoonheid van de oorlog : Waterloo 1815-2015 - Broucke, Koen, 1965-; Lefèvre, Patrick, 1952-; Swaenepoel, Geert; Tollebeek, Johan, 1960- (Brussel : Koninklijke Bibliotheek Albert I, 2015)
De tweehonderdste verjaardag van de Slag van Waterloo kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Kenner Johan Op de Beeck kwam bijvoorbeeld uitgebreid aan bod maar ook kunstenaar en historicus Koen Broucke mocht zijn duit in het zakje doen. In de Nassaukapel van de Koninklijke Bibliotheek van België vond de tentoonstelling "De schoonheid van de oorlog: Waterloo 1815-2015" plaats. Naast werk van Koen Broucke, die zich laat inspireren door deze bloedige veldslag, kreeg het publiek bijvoorbeeld ook werk te zien van Henry De Groux, een affiche voor het Waterloo-panorama van de schilder Louis Dumoulin, of medailles die uitgereikt werden na de slag. Deze tentoonstelling (en dus ook dit werk) ging over zoveel meer dan "alleen maar" het werk van kunstenaars die zich lieten inspireren door deze veldslag.