Luc Claus - Van Den Abeele, Lieven, 1957-; Christiaens, Jenneke, 1963-; Claeys, Dirck; Devos, Gie, 1952-; Geirlandt, Karel J., 1919-1989 (Brussel : Ludion, 2009)
Luc Claus (1930-2006) legde zich na zijn studies aan La Cambre bijna uitsluitend toe op de tekening en de drogenaaldtechniek. Kleur vind je amper terug in zijn werk: Luc bracht zijn boodschap voornamelijk over in zwart en grijs. Werken op papier was zijn ding: inkt, potlood en houtskool voerden de boventoon. De thematiek van zijn oeuvre was vrij beperkt. Een van zijn geliefde thema's was die van de kop en sokkel. De zowat 30 schetsboeken die hij nagelaten heeft tonen zijn zoeken naar en combineren van abstracte vormen met waarnemingen uit de directe omgeving. Zijn werk kan je best omschrijven als abstracte kunst. Werk van Luc Claus bevindt zich o.a. in de collecties van het prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel, het Mu Zee in Oostende, het Teylers Museum in Haarlem en de Bibliothèque Nationale de France in Parijs.
Met teksten in het Nederlands, Frans en Engels
Keywords: Claus, Luc, -- 1930-2006.