De illusie voorbij : Circus Ronaldo, spiegel van het leven - De Grove, Benny, 1957-; De Grove, Robbert; Malfait, Nadine; Perquy, Michel, 1943- (Antwerpen : Vrijdag, 2010)
Fotograaf Benny De Grove leerde Circus Ronaldo kennen toen hij op zoek was naar een circus om een fotokalender te maken voor een bank. Hij verloor meteen zijn hart aan Circus Ronaldo: een circus, dat is een heel aparte wereld, los van de wereld waarin we dagdagelijks meedraaien. Altijd weer nieuwe plaatsen waar je je voor korte tijd vestigt, heel de tijd je eigen ding doen en niet malen om wat er buiten het terrein van het circus allemaal gebeurt. Georganiseerde chaos waarbij de artiesten heel de tijd heer en meester trachten te zijn over hun eigen tijd en lichaam en het publiek meenemen in hun wereld ... en af en toe een spiegel voorhouden, doen stil staan bij hun eigen doen en laten en denken.
Teksten in het Nederlands, Frans en Engels