Wilder Mann : the image of the savage - Fréger, Charles, 1975-; Favier, Léo; Lewis, Emma; McLiam Wilson, Robert (Stockport : Dewi Lewis, 2012)
Al eeuwen lang viert de mens de cyclus van het leven en de wisseling van de seizoenen: geboorte, leven en dood, oogst, ... Hij/zij kruipt letterlijk in de huid van "de wilde" en verkleedt zich in een beer, een geit, een hert, een wild zwijn, een man van stro, een duivel, een monster met stalen kaken, ... De kostuums zijn heel mooi om zien en tonen hoeveel fantasie de mens wel heeft om gestalte te geven aan deze thema's. Fotograaf Charles Fréger trok heel Europa rond, op zoek naar dergelijke rituelen, bezocht 18 landen, op zoek naar de figuur van de Wilde Man, waarbij hij o.a. ook België bezocht en een foto nam van de heksen op de jaarlijkse Macrallensabbat van Vielsalm. Een prachtig boek over eeuwenoude heidense rituelen, tradities, bijgeloof, ...