Behind the curtain - Leemans, Koen; Fiers, Els (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2016)
Anton Cotteleer legt zich toe op de beeldhouwkunst, maar gaat gedreven op zoek naar de grenzen van dit medium. Zo laat hij zich bijvoorbeeld inspireren door alledaagse dingen uit de huiselijke omgeving, neemt hij eens een kijkje in de instructieplannetjes van Ikea-meubels of -voorwerpen, speelt hij met opvallende kleuren en besteedt hij heel veel aandacht aan het oppervlak, de "huid" van zijn sculpturen. Heel de tijd is hij op zoek naar nieuwe vormen, wegen, ... Dit boek is vergezeld van een brief van de kunstenaar.
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling
Keywords: Cotteleer, Anton, -- 1974-.