L'anthropopsychiatrie de Jacques Schotte - Feys, Jean-Louis (Paris : Hermann Éditeurs, 2009)
Door psychiatrie te combineren met filosofie en psychoanalyse, keerde Schotte terug naar de antropologische grondslagen van de psychiatrie die zo de specificiteit die ze vergeten was herontdekte. Door nosografie dichter bij een filosofisch model te brengen, maakten de indrukwekkende reis van Jacques Schotte en zijn talrijke ontmoetingen (Maldiney, Binswanger, R. Kuhn, Lacan, Tosquelles ...) het mogelijk om op een radicaal vernieuwde manier te werken in de psychiatrie tussen de mensheid, wetenschap en logica. Het doel van dit werk is om de samenhang van Schottes denken te vinden en zijn leer uit te breiden met andere lezingen die het mogelijk maken het belang ervan te onderstrepen.
Keywords: Schotte, Jacques, -- 1928-2007.