Private/public life : the blue castle - Bouckaert, Dolores, 1976- (Hasselt : Cultuurcentrum Hasselt, 2013)
Dolores Bouckaert woont en werkt in Gent. Ze is actief als regisseur, auteur, beeldend kunstenaar, actrice en performer. Toen ze in 2013 wegens gezondheidsredenen aan haar bed gekluisterd zat, viel het haar op hoe die kleine ruimte waarin je leeft, die slaapkamer, een universum, een leefwereld op zich wordt. Ze gaf die ruimte zelfs een eigen naam: The Blue Castle noemde ze haar slaapkamer. Ze luisterde naar de muziek van het buurmeisje, ving geluiden op van het leven op straat, zag vanuit haar bed datzelfde raam telkens "veranderen", de ene keer de donkerte van de nacht en het schijnsel van de straatlantaarn en verder niets, de volgende keer de vensters en muren van de overkant. Ze liet al deze dingen vastleggen op foto om zo haar leefwereld te delen met de toeschouwer, haar leefwereld ... die eigenlijk haar privéwereld was, zelfs heel privé ... want je slaapkamer deel je niet met iedereen. De tentoonstelling had plaats in de Gentse gallerie Jan Dhaese.