Psychodiagnostisches Vademecum : Hilfstabellen für den Rorschach-Praktiker - Bohm, Ewald, 1903-1980 (Bern : Hans Huber, 1975)
We kennen allemaal de klassiek Rorschach-test wel: een inktvlek op een dubbel gevouwen papier resulteert in een "tekening", een patroon, en de psycholoog, arts, therapeut of andere hulpverlener vraagt vervolgens aan patiënt wat deze in die tekening precies ziet. Een veel gebruikte test ... maar het is niet eenvoudig om gebruik te maken van deze methode om zicht te krijgen op de geest van de persoon die onderzocht moet worden. Psycholoog Ewald Bohm geeft in dit boek uitleg bij de manier waarop je de Rorschach-test moet gebruiken, hoe je antwoorden moet interpreteren, welke vragen je moet stellen, welke punten aandacht verdienen, ... Een succesvol handboek, in 1960 de eerste keer verschenen, geactualiseerd, en deze keer toe aan een derde uitgave.