Helpen bij verlies en verdriet : een gids voor het gezin en de hulpverlener - Keirse, Manu (Emmanuël), 1946- (Tielt : Lannoo, 1995)
Dit boek is een gids niet alleen voor hulpverleners, maar ook voor vrienden, familieleden van rouwenden en mensen in verdriet. Het wil hen helpen om elkaar meer tot steun te zijn en het biedt bruikbare inzichten, geïllustreerd met talrijke herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse leven. Het boek groeide uit de vele vragen die de auteur in de voorbije jaren heeft gehoord bij rouwenden en zorgverleners. Het geeft praktische antwoorden op vragen als : Wat moet u weten? Hoe kunt u helpen? Naast verlies door de dood, besteeds de auteur ook aandacht aan andere verliessituaties, zoals verlies van de gezondheid, van het werk, van een perspectief. Bepaalde hoofdstukken geven informatie voor iedereen in de samenleving, andere richten zich specifiek tot artsen, paramedici, zorgverleners, ambtenaren, leerkrachten, werkgevers. Zowel het gezin als de school, de werksituatie en de verzorgingsinstellingen komen aan bod.