Ga nu allen in vrede! Omgaan met macht en conflicten in pastorale contexten - Dillen, Annemie, 1978-; Pax Christi Vlaanderen; Pollefeyt, Didier, 1965- (Leuven : Davidsfonds Uitgeverij, 2010)
Conflicten zijn een fundamenteel onderdeel van het leven. Er zijn veel redenen waarom mensen in tegenspraak komen met elkaar, maar dat hoeft niet negatief te zijn. Wanneer conflicten goed aangepakt worden, zijn ze belangrijke leermomenten. In de Kerk worden conflicten vaak krampachtig vermeden om de lieve vrede te bewaren. Daardoor is er weinig ervaring in het omgaan met conflicten en in conflictcoaching. Daar wil dit boek verandering in brengen. Het is een pleidooi voor een nieuwe conflictcultuur in pastorale contexten. De auteurs willen de positieve kanten van conflicten - vitaliteit, groeien, verheldering - versterken en de negatieve kanten wegwerken. Wat maakt conflicten in een pastorale context 'bijzonder'? Hoe kunnen pastoraal geengageerden best met conflicten omgaan en hoe blijkt uit deze omgang de specificiteit van de christelijke boodschap? Wat zijn de uitdagingen in de conflicthantering tussen pastores en pastorale vrijwilligers? Hoe kan men hier de praktijk van geweldloze communicatie toepassen? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit inspirerende boek. Met boeiende bijdragen van, Annemie Dillen, Mary Ann Hinsdale, Sjaak Korver, Dominiek Lootens, Didier Pollefeyt, Jan Vanden Berghe, Caroline Van Damme
Keywords: Christelijke pastoraaltheologie