Lifelong learning in museums : a European handbook - Gibbs, Kirsten; Sani, Margherita; Thompson, Jane (Ferrara : Edisai, 2007)
Een handboek voor het personeel van musea: wat kan je allemaal doen om te bereiken dat je publiek lessen leert uit je collectie? Op welke muren bots je, hoe maak je alles toegankelijk voor iedereen, hoe presenteer je de stukken, hoe draag je de kennis uit die vervat zit in je museumstukken, waar hou je rekening mee wanneer je geconfronteerd wordt met bepaalde leeftijdsgroepen of etnische groepen, hoe maak je dat je museum uitnodigt om eens een kijkje te gaan nemen, ... ???