Linette Ricker - Pintus, Anne (Brussel : Créahm, 2002)
CRéAHM-Bxl werd in 1983 opgericht. Bedoeling van deze organisatie is om mentaal gehandicapten via kunst de mogelijkheid te bieden hun wereld te delen met buitenstaanders. Inspiratie voor dit initiatief vonden de organisatoren in artikel 27 van de Rechten van de Mens: "Eenieder heeft het recht om vrijelijk deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap, om te genieten van kunst en om deel te hebben aan wetenschappelijke vooruitgang en de vruchten daarvan. Eenieder heeft recht op de bescherming van de geestelijke en materiële belangen, voortvloeiende uit een wetenschappelijk, letterkundig of artistiek werk dat hij heeft voortgebracht." Kunsthistorica Anne Pintus geeft een woordje uitleg bij het werk van Ricker dat bestaat uit schilderwerk op papier.
Keywords: Ricker, Linette