Het jaar 1000 : de wortels van onze beschaving - Cardini, Franco, 1940-; Bauer, Raoul, 1944-; Brutsaert, Marijke; Peetermans, Daniël; Verstaen, Geert (Leuven : Davidsfonds, 1997)
Dit fraai geïllustreerde boek tracht de context te schetsen waartegen het jaar 1000 zich voltrok in onze geschiedenis
De schitterende vierkleurenillustraties tonen de leef- en denkwereld van toen.
Dit boek evoceert op een onnavolgbare wijze de geschiedenis van het oude continent 10 eeuwen geleden.
Keywords: 94014 -- Geschiedenis van Europa:--843-1096.; 9308542 -- Cultuurgeschiedenis: Middeleeuwen; kunstboek; cultuurgeschiedenis (x).; middeleeuwen (x).; eschatologie; iconografisch materiaal; C3 -- Kunst en cultuur; religieuze kunst; 94014.; 9308542.; middeleeuwen; millenniumangst; cultuurgeschiedenis; geschiedenis; 925 -- Geschiedenis - Middeleeuwen; Cultuurgeschiedenis; geschiedenis; Middeleeuwen; middeleeuwen