New technological art award. International exhibition - Dallet, Jean-Marie; De Buck, Isolde, 1972- (Ghent : MER. Paper Kunsthalle, 2016)
In de jaren '50 van de 20ste eeuw verschenen voor de eerste keer elektronische en informatica-instrumenten in de kunst. Kunstenaars werden uitgedaagd en moesten deze nieuwe instrumenten leren beheersen. In 2005 boog een internationale jury zich voor de eerste keer over de vraag hoe goed kunstenaars er in slaagden deze nieuwe technieken een plaats te geven in hun werk. Sindsdien wordt deze vraag regelmatig eens gesteld. In dit werk zien we het resultaat van de zesde update rond deze vraagstelling. Zonnepanelen, robots, digitale data, een uitgeprinte versie van Wikipedia, ... passeren de revue. 19 artiesten werden geselecteerd: François Wunschel, Jason Cook, Pier Schneider (FR), Assocreation / Daylight Media Lab (AT/TH), Alessio Chierico (IT), CREW_Eric Joris (BE), Michiel De Cleene (BE), Dries Depoorter (BE), Verena Friedrich (DE), Julien Grossmann (FR), Elias Heuninck (BE), Michael Kugler (US) & Sebastian Wolf (DE), Marc Lee (CH), Michael Mandiberg (US), Quadrature – Jan Bernstein, Juliane Götz, Sebastian Neitsch (DE), Theresa Schubert (DE), Karina Smigla-Bobinski (DE), Maja Smrekar (SI), Stanza (UK), Bill Vorn & Louis-Philippe Demers (CA), Lien-Cheng Wang (TW)
Publicatie n.a.v. de tentoonstelling te Gent