Eerste hulp bij geweld : handboek voor leraars en begeleiders bij het leren omgaan met geweld bij kinderen en jongeren. - Werkgroep Vredesopvoeding (Leuven : Davidsfonds, 1999)
DEEL I : GEWELD EN ZIJN OORZAKEN 1. Wat is agressie en wat is geweld ? 2. OOrzaken van agressie en geweld DEEL II : AANZETTEN TOT OPLOSSINGEN 1. Geweldloosheid en geweldloze opvoeding 2. Aanpak om kinderen en jongeren op een positieve manier te leren omgaan met geweldloze weerbaarheid DEEL III : ADRESSEN EN INFORMATIE VAN VERENIGINGEN? ORGANISATIES EN INSTELLINGEN
Keywords: Geweld door kinderen; Jeugd en geweld; Vredesopvoeding