Het manneken-pis te Geraardsbergen : een kritisch-historische studie over zijn ontstaan - Cock, Marcel, 1945-; Van Damme, Rik (Ninove : Mont, 1986)
De literatuur omtrent MP - Hydrologische gegevens van Geraardsbergen - Het ontstaan van MP