In naam van alle kinderen - Devos, Jeanne, 1935-2018; Van Thienen, Greet (Tielt : Lannoo, 2006)
Het boeiende verhaal van een jonge vrouw uit een Vlaams landbouwersgezin die begeesterd wordt door India. Jeanne Devos vertelt in dit boek over haar leven en over hoe gebeurtenissen en mensen haar latere leven meebepaalden. Een boek over een sterke vrouw. Door haar werk met dove kinderen en met studenten, maar vooral door haar werk voor de door haar opgerichte National Domestic Workers Movement (NDWM) groeit ze uit tot een wereldwijd gerespecteerde mensenrechtenactiviste. Ze werd met de dood bedreigd en tegengewerkt, maar zette door, in naam van alle kinderen die nog geen stem hebben.
Keywords: Devos, Jeanne, -- 1935-2018.; Autobiografie; Boek; Dienstmeisjes; Mensenrechten; Religieuzen; Sociaal beleid inzake bijzondere groepen; jeugdwerk; kinderrechten; psychotrauma's.; India