Art versus illness : a story of art therapy - Hill, Adrian Keith Graham, 1895-1977; Marshall, Geoffrey, 1887-1982 (Liverpool : C. Tinling & Co., 1945)
Adrian Hill runde een sanatorium waar hij de tuberculose-patiënten aanspoorde hun dromen, gevoelens, boodschappen, ... kwijt te raken in kunstwerken. In dit boekje krijgen we een uitvoerig verslag over dit werk: de theorie ... en de praktijk, mooi geïllustreerd met schema's, tekeningen en werken van patiënten. Interessant om zien hoe kunstateliers niet alleen voor geestelijk gehandicapten maar ook voor langdurig zieken een uitweg kunnen bieden uit de eenzaamheid en hulpeloosheid eigen aan hun ziekte. Wie de lijdensweg van tuberculosepatiënten wil leren kennen leest het boek "Gelittekende harten" van Max Blecher maar eens.