Autour de la marge : catalogue - Bruges 2002: Cultural Capital of Europe; Bruges 2002: capitale culturelle europeenne; Brugge 2002: Culturele Hoofdstad van Europa; De Bruyne, Heide; Fol, Carine, 1961-; Verschueren, Bob, 1945- (Bruxelles : Art en marge, 2002)
Om een idee te krijgen waar dit project precies over ging citeren we gewoon even projectmedewerker Pierre Muylle: "Door de vraag naar een plaats voor werk van personen met een handicap in het programma van Brugge 2002 serieuzer te nemen dan het aanvankelijk door de stellers bedoeld was hebben we nieuwe vragen doen rijzen." Het resultaat van deze fricties, deze zachte wrijvingen tussen mensen, tussen werelden, los van sectoren, achterbannen en instellingen krijg je te zien en te lezen in deze drietalige (Nederlands, Frans, Engels) catalogus, rijk voorzien van teksten en foto's die duidelijk maken welk parcours er werd afgelegd.