Anders Petersen : Ich dich lieben, du mich auch? - Ribbat, Christoph, 1968-; Oberli-Turner, Maureen; Stahel, Urs, 1953-; Struiving, Els (Winterthur : Fotomuseum Winterthur, 2002)
Petersen studeerde fotografie bij Christer Strömholm in Zweden van 1966 tot 1967. Hij staat bekend om zijn intieme en persoonlijke zwart-wit foto's in documentaire stijl. Vanaf 1967 fotografeerde hij drie jaar lang de stamgasten (prostituees, travestieten, dronkaards, minnaars en drugsverslaafden) in Café Lehmitz, een bar in Hamburg, Duitsland. Het resulterende fotoboek werd in 1978 voor het eerst gepubliceerd door Schirmer/Mosel in Duitsland. Café Lehmitz wordt sindsdien beschouwd als een baanbrekend boek in de geschiedenis van de Europese fotografie. Een van de foto's uit deze serie werd gebruikt als de cover art voor Tom Waits' album Rain Dogs en is ook te zien in dit fotoboek. Het boek is drietalig: Duits, Nederlands en Engels.
Keywords: Petersen, Anders, -- 1944-.