Paedagogiek : bezinning op het opvoedkundig verschijnsel - Perquin, Nic (Nicolaas Cornelis Adrianus), 1897-1975 (Roermond : J.J. Romen & Zonen, 1956)
De auteur doet zijn best om in dit boek een uitgebreid beeld te geven van de pedagogiek: wat is het doel van de opvoeding, de rol van de opvoeders, de invloed van het opvoedkundig milieu, opvoeding en godsdienst, ... De lezer krijgt in dit boek een uitgebreid beeld van de pedagogiek, weliswaar rekening houdend met het jaar van uitgave 1956.