Noem me Ismaël - van Mil, Geert, 1983-; Denekamp, Doris, 1984-; Hignett, Jimini (Heyningen : Jap Sam Books, 2015)
Dit boek is ontstaan in de zomer van 2014, toen Doris Denekamp en Geert van Mil drie maanden lang op het terrein van de GGZ-instelling Altrecht in Den Dolder woonden en werkten in kunstenaarsverblijf Het Vijfde Seizoen. Tijdens deze periode lazen ze samen met mensen van de verschillende psychiatrische afdelingen stukken uit Moby Dick. Door dit verhaal over de walvisvaart - met haar thema's van waanzin, obsessie, angst en verdriet - gezamenlijk te lezen, ontstond er een boeiende dialoog tussen het bestaande literaire verhaal en de ervaringen van de patiënten zelf. In 'Noem me Ismaël' kruipen Denekamp en van Mil in de huid van het personage Ismaël - de verteller van Moby Dick - en doen zo verslag van hun bijzondere ontmoetingen op het terrein van de psychiatrische instelling.Tegelijk is het een fotoboek waarin het terrein van een psychiatrische instelling met infra-rood fotografie is vastgelegd in verstilde, vervreemdende beelden; afdrukken van voor het menselijk oog niet-waarneembaar licht.
Parallel texts in English and Dutch.