Moi Hyppolyte, Eugénie ... et les autres : de l'insensé à l'aliéné en Anjou (1800-1854). - Salaün, Gilles (S.l. : CESAME, 2005)
Evolutie van de psychiatrische zorg in Anjou vóór de opening van het hospitaal Sainte-Gemmes-sur-Loire. Een mooi geïllustreerd werkje waarin je uitgebreid kennis maakt met de geschiedenis van deze psychiatrische instelling.