Kunnen heksen heksen? - Vereecken, Kathleen, 1962-; Weve, Sylvia (Amsterdam : Querido, 2002)
Kathleen Vereecken schrijft historische jeugdboeken en is ook werkzaam als journaliste. In dit boek, bedoeld voor de jongeren, gaat ze geen enkele heksenvraag uit de weg en ze windt geen doekjes om minder fraaie hoofdstukken: zo is er het hoofdstuk "Heksenhamer: over bange leiders en duivelse vrouwen" waarin dieper wordt ingegaan op de heksenwaanzin uit de 15de en 16de eeuw.