The Gao brothers : grandeur & catharsis - Hwang, Arthur; O'Brien, Barbara, 1951- (Kansas City : Kemper Museum of Contemporary Art, 2010)
De gebroeders Gao nemen in hun kunst geen blad voor de mond en spuien kritiek op de Chinese overheid: het bloedbad van het Tiananmanplein komt bijvoorbeeld aan bod, maar je krijgt ook foto's te zien van zuiveringen waarbij men bijvoorbeeld de prostituees uit het straatbeeld verwijderd omdat China niet geassocieerd wil worden met dit fenomeen. Fotografie, beeldhouwkunst, installaties, schilderijen, ...: de meest uiteenlopende media komen aan bod. De gastschrijvers geven een mooi woordje uitleg bij het werk van beide broers.