The House - Min, Eric, 1959-; Borghouts, Karin, 1959-; Cunin, Daniel, 1963-; White, Helen ([Gent] : Snoeck, 2021)
Het ouderlijk huis van fotograaf Karin Borghouts werd door een brand verwoest. Ondanks de gevoelens van verdriet, chaos en onherroepelijkheid, raakte Borghouts gefascineerd door de schoonheid die de verwoesting had achtergelaten. Haar intuïtieve beslissing om op dat moment het verkoolde interieur vast te leggen, heeft geleid tot een reeks beklijvende en ontroerende beelden. THE HOUSE komt er ook omdat de voorgaande publicaties van deze persoonlijke fotoreeks uitverkocht zijn. De eerste kunstenaarsuitgave THE HOUSE (of my childhood burned down and I went in to take pictures) (The Eriskay Connection, 2014) is ondertussen een collector's item geworden. Het nieuwe boek bevat naast de eerder getoonde foto's ook tal van nog ongepubliceerde beelden. Het wordt uitgegeven door SNOECK in een grafische vormgeving van Jean-Michel Meyers. Eric Min schreef een tekst. Ook worden er enkele citaten in vermeld uit het fictief verhaal 'Mijn huis dat was' van Paul de Moor (Ludion, 2015).
Publication on the occasion of the exhibition The House/Het Huis at Behind Bars
Nederlands, Frans, Engels