Spiritualiteit : vormen, grondslagen, methoden - Waaijman, Kees (Cornelis Johannes), 1942-2023; Steenhuis, Inge (Gent : Carmelitana, 2000)
Dit handboek voert op systematische wijze binnen in het uitgestrekte veld van de spiritualiteit. De auteur brengt het veelvormige verschijnsel van de spiritualiteit in kaart: de spiritualiteit van gewone mensen, de grote spirituele tradities en de kracht van tegenbewegingen. Dit overzicht vormt de grondslag voor de beantwoording van vragen als: Wat is spiritualiteit eigenlijk? Hoe kun jet het onderwerp wetenschappelijk benaderen? Tenslotte geeft het boek methodisch toegang tot de studie van de spiritualiteit.
Keywords: 248 -- Spiritualiteit Ascese Mystiek Vroomheid; C6 -- Opvoeding, onderwijs, wetenschap; GBIB:SMM.; GGSB: Geestelijke lezing (geel).; GGSB: Spiritualiteit; Spirituality; geschiedenis; gsdb10.; overzicht; spiritualiteit; wetenschappelijk onderzoek