Vooruit 2019-2020 : [programmabrochure] - Dewulf, Sofie (Gent : Vooruit, 2019)
Programmagids van het Kultureel Centrum Vooruit. Natuurlijk houden deze instellingen de vinger aan de pols wat betreft maatschappij, cultuur, filosofie, ... Gastcurator Eva Neklyaeva krijgt bijvoorbeeld carte blanche voor de voorstelling "With pleasure: the only art programme that will improve your sex life". Onbevangen kan je al spelend de complexiteit van de seksuele expressie ontdekken zoals we die vandaag kennen: performances, film, vrouwelijke porno, podcasts over seks, BDSM, technologische evoluties in de seksindustrie, rollenspellen en positieve seksuele opvoeding komen aan bod in dit project. Ook terug te vinden in het uitgebreide programma is bijvoorbeeld het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen, dat ons "Der jasager" van Kurt Weill brengt: een jongen gaat samen met zijn leraar en een groep leeftijdsgenoten op bergtocht, maar wanneer hij ziek wordt stelt zich de vraag "Mag de groep de zieke achter laten of moet de individuele mens zich opofferen voor de gemeenschap?".