Yves Velter : the often overlooked and every day observed. - De Baets, Isabelle, 1968-; Késenne, Johan (Joannes); Ruyters, Marc, 1952- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2011)
Yves Velter laat zich niet vastpinnen op één kunstvorm: tekeningen, installaties, sculpturen, ...: allerlei kunstvormen komen aan bod in zijn werk. De mens staat centraal bij Velter. Ogen en mond ontbreken in vele van zijn werken: zo maakt hij duidelijk dat wat hij wil verbeelden iets universeels is dat opgaat voor alle mensen: twijfel, depressies, angst, ... Antwoorden op de grote levensvragen zoekt hij niet, hij wil alleen die vragen in een vorm gieten, zichtbaar maken voor het publiek, gestalte geven.
Keywords: Velter, Yves, -- 1967-.