Wannes Van de Velde : beeldend werk - Rinckhout, Eric, 1956-; Cornelissen, Wem; Decleir, Jan, 1946- (Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, 2017)
We kennen allemaal Wannes Van de Velde wel als volkszanger, de Antwerpse bard die een schat aan liederen naliet. Maar Wannes was zoveel meer dan dat. Muziek kwam op de eerste plaats, maar hij was ook een heel begenadigd kunstenaar. In dit boek maken we kennis met het plastische werk van Wannes: tekeningen, gouaches, aquarellen, houtsneden ... en zijn zelf gesneden en versierde poesjenellen, theaterpoppen. Wie nog niet wist dat Wannes naast zanger/muzikant ook een heel verdienstelijk beeldend kunstenaar was moet dit boek zeker eens inkijken.
Keywords: Velde, Wannes van de, -- 1937-2008.