Der Wahnsinn : Geschichte der abendländischen Psychopathologie - Leibbrand, Werner, 1896-1974; Wettley, Annemarie, 1913-1996 (Freiburg : Verlag Karl Alber, 2005)
Een heel uitgebreide geschiedenis van de psychopathologie, beginnend bj de Grieken en Romeinen om vervolgens alle andere tijdperken aan bod te laten komen: de Middeleeuwen, de Renaissance, de Barok en de nieuwe tijden.