Sándor Ferenczi : l'enfant terrible de la psychanalyse - Peeters, Benoît, 1956- (Paris : Flammarion, 2020)
De Hongaarse psychiater en psychoanalyticus Sándor Ferenczi was één van de lievelingspupillen van Sigmund Freud. Hij kwam echter in conflict met deze laatste toen hij de geschiedenissen van seksueel misbruik die zijn patiënten hem vertelden begon te geloven daar ze bevestigd werden door getuigenissen van mensen uit dezelfde familie: Sigmund Freud had steeds volgehouden dat deze getuigenissen fantasieën waren. Ferenczi werd voor deze breuk gezien als de kroonprins van Freud. Deze uitgebreide en mooie biografie is prachtig geïllustreerd met fotomateriaal. Een must wanneer je je wil verdiepen in deze man.
Keywords: Ferenczi, Sándor, -- 1873-1933.