La chambre du regard : dix écritures. - Club Antonin Artaud; Club André Baillon; Club Théo van Gogh (Brussel : La Lettre volée, 2003)
Club Antonin Artaud, Club André Baillon en Club Théo van Gogh zijn drie dagcentra uit Brussel, Luik en Charleroi die mensen die psychisch lijden de kans geven kunst te scheppen. Via ateliers en kleine tentoonstellingen kwamen deze clubs gaandeweg in het bezit van uiteenlopende plastische werken die ze in dit werk graag voorstellen aan een groter publiek. Op vraag van deze dagcentra zijn tien bevriende kunstenaars, schrijvers en dichters in dialoog gegaan met de werken: ieder koos één schilder en schreef neer wat het werk van deze artiest(e) bij hem of haar los maakt, wat ze voelen en denken bij het zien van deze werken. Een mooi uitgegeven werk: de teksten zijn in het Frans opgesteld, geen vertalingen, alleen een heel duidelijke nederlandstalige begeleidende brief om de lezer(es) uit te leggen wat het opzet was van deze tien schrijfsels.