Zien : verstaan en verklaren van de visuele waarneming - van den Berg, J. H. (Jan Hendrik), 1914-2012 (Nijkerk : G.F. Callenbach, 1972)
Professor van den Berg gaat heel uitgebreid in op de "geschiedenis van het zien": verschillende experimenten uit vroegere tijden komen ter sprake, en we maken ook kennis van de visie van mensen als Descartes op dit fenomeen. Mooi geïllustreerd ook waarbij we bijvoorbeeld ook weer een mooie Vesalius-prent te zien krijgen. Interessant om te lezen en te horen hoe men in de loop der tijden allerlei theoriën koppelde aan dat "zien".
Keywords: Visual perception