De chemische stilte : over de impact van psychofarmaca op de psychiatrie tijdens de tweede helft van de 20e eeuw, met het Gentse Guislaingesticht als casus - Nimmegeers, Virgil, 1994-; Deneckere, Gita, 1964- (Gent : Universiteit Gent, 2016)
Masterproef voorgelegd aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte tot het behalen van de graad van Master in de Geschiedenis, academiejaar 2015-2016. Eerst krijgen we een uitvoerige uitleg over de geschiedenis van de psychofarmaca en vervolgens richt Nimmegeers zich op de Gentse krankzinnigenzorg in het algemeen en het Guislaingesticht in het bijzonder. Behandelingen, patiënten, personeel, instelling, ... komen allemaal aan bod.
Master of Arts in de geschiedenis