Goran Djurović : tragicomedia casting - Dewulf, Bernard, 1960-2021; Turine, Roger Pierre, 1942- (Ostfildern : Hatje Cantz, 2016)
Het Museum Dr. Guislain stelde ooit het werk van Djurović tentoon en zijn schilderijen waren ook te zien in het Gentse Caermersklooster. De wereld van de artiest is een vreemde wereld die ons confronteert met de afstandelijkheid en vervreemding tussen de mensen: dames zitten stilzwijgend en voor zich uit starend naast elkaar, mannen zitten gescheiden van elkaar in een halve cirkel rond een tafel met lamp, een meisje gaat alleen een donkere gang in, vrouwen zitten naast elkaar en zijn elk bezig met hun eigen scherm dat voor hen staat, geraamten staan rond een tafel en spelen met kleine mensen die ze verzetten, die ze manipuleren, sturen zoals zij dat willen, ... De wereld van Djurović doet denken aan onze wereld ... maar er mankeert zoveel, er is geen contact tussen de mensen, er is geen interactie, er is alleen stilte en afstand.
Catalogus naar aanleiding van de tentoonstelling te La Louvière
Keywords: Djurović, Goran, -- 1952-.