Lezingen over de geschiedenis der geneeskunde - De Schaepdryver, André F., 1926-2011 (Gent : RUG. Faculteit geneeskunde)
Bundeling van artikels, verschenen in Tijdschrift voor Geneeskunde, waarin telkens een bepaald onderdeel van de geschiedenis der geneeskunde wordt belicht. Wat het Museum Dr. Guislain betreft noteren we alvast volgende interessante titels: "Epilepsia Mirabilis Ille Morbus", "De geestesziekte van Hugo van der Goes", "Jozef Guislain, grondlegger der psychiatrie in onze gewesten", "Geel, de barmhartige stede", "De neurologie", "Magie en geneeskunde", "Heksengeloof in het licht der psychiatrie", "Geestesziekenzorg in Gent" en "Evolutie in de inzichten omtrent de relatie tussen hersenen en gedrag". Auteur A. Evrard neemt het grootste deel van deze titel voor zijn rekening, andere auteurs zijn J.E. Van Laere en E. Thiery.