Gustav Mesmer : Flugradbauer Ikarus vom Lautertal genannt - Hartmaier, Stefan, 1960-; Mesmer, Gustav, 1903-1994; Mangold, Martin (Kirchentellinsfurt : Gustav Mesmer Stiftung, 2004)
Een uitgave van de stichting die de nalatenschap van Gustav Mesmer beheert: een uitgebreide uitleg bij deze Ikarus die in zijn zelf ontworpen machines trachtte te vliegen, rijkelijk geïllustreerd met ontwerptekeningen, handgeschreven documenten en foto's.