Studies into train suicide : the contribution of psychopathology, railway parameters and environmental factors - van Houwelingen, Cornelis A. J., 1952-; Vrije Universiteit, Amsterdam (2011)
De titel van dit proefschrift is duidelijk. Heel veel tabellen: hoeveel mensen plegen in Nederland zelfmoord d.m.v. de trein, wat was hun psychiatrische diagnose op dat moment, hoe kan de psychopathologie hier helpen, in hoeverre hebben de seizoenen invloed op deze cijfers, wat zijn de verschillen tussen Nederland en Duitsland, wat is de impact van de intensiteit van het treinverkeer op dit gebeuren? Heel academisch, heel nuchter, geen tijd om dieper in te gaan op de patiënten zelf: elke zelfmoord is gewoon een getalletje in de tabellen.
Diss. Vrije Universiteit, Amsterdam