Open en bloot : het inzagerecht in de psychiatrie - Koetsier, Luitsen, 1962-1992; Maarschalkerweerd, Willem; van Well, Eugène (Utrecht : Cliëntenbond in de Geestelijke Gezondheidszorg, 1992)
Ondertussen natuurlijk gedateerd, maar het geeft een mooi beeld van het inzagerecht dat op dat moment geldig was in Nederland: wat is een dossier en wat hoort daar in te zitten, heb je als cliënt recht je eigen dossier in te zien, kunnen bepaalde delen van een dossier achter gehouden worden, kan je een kopie krijgen, kun je dingen laten veranderen, kan je een dossier laten vernietigen, wat zijn de verplichtingen van instellingen en hulpverleners, ... ??? Meer dan genoeg te vragen en te vertellen wat betreft inzagerecht van patiëntendossiers ... en dan spreken we hier alleen maar van inzagerecht van patiënten in hun eigen dossier ... en niet van inzagerecht van pakweg buitenstaanders.