John Cockerill : keizer van de industriële revolutie - Vanacker, Bart; Bossuyt, Reinout (Antwerpen : Houtekiet, 2022)
De ambities van John Cockerill waren groot. Héél groot. Hij introduceerde stoommachines, hoogovens, spoorstaven en treinen. Zo joeg hij België en bij uitbreiding het hele continent de industriële revolutie in. Hij wond politici en koningen om zijn vinger, ging steeds verder, wilde steeds meer. Tot zijn hoogmoed hem ten val bracht. Zijn opmerkelijke levensverhaal leest als een roman.
Keywords: Cockerill, John, -- 1790-1840.