L'enfant du miroir - Dolto, Françoise, 1908-1988; Nasio, Juan David, 1942- (Paris : Éditions Rivages, 1992)
Dit boek wil een antwoord geven op enkele vragen wat betreft de psychoanalyse bij het kind. Françoise Dolto ging in dialoog met haar collega J.-D. Nasio en ze gingen o.a. dieper in op volgende vragen: wat is de rol van een spiegel in het leven van een kind, wat betekenen slaap en ademhaling voor een kind, wat is de functie van het zicht, en verder spraken ze ook over melancholie, de betekenis van een kindertekening en het dossier van een schizofreen kind. Het boek is verder aangevuld met enkele praktijkvoorbeelden en het verslag van enkele behandelingssessies.