Les évangiles et la foi au risque de la psychanalyse ou la vie du désir - Dolto, Françoise, 1908-1988; Sévérin, Gérard, 1930-2015 (S.l. : Gallimard, 1996)
Ook in dit werk interviewt Gérard Sévérin opnieuw Françoise Dolto om te peilen in hoeverre het evangelie en het katholieke geloof een inspiratiebron waren voor Dolto bij het uitoefenen van haar job als pediater en psychoanalytica.